Una conferència sobre l’entrada de les tropes nacionals a la nostra comarca al final de la Guerra Civil, dos tallers de reminiscència, una exposició i la projecció d’un documental sobre els canvis socials i urbans dels darrers 80 anys al poble, amb la participació de la nostra gent gran, són les activitats que formen part d’aquestes I Jornades de Memòria Històrica Local.
L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, a través de les Regidories de Gent Gran i de Patrimoni, organitza aquestes jornades amb l’objectiu de recuperar el passat històric del municipi i dels seus habitants, amb el relat dels successos i canvis ocorreguts des de la Segona República fins a l’actualitat. Sobretot a partir de la memòria oral d’aquelles persones que varen viure aquella època i aquells esdeveniments.
Les jornades tindran com a punt culminant la presentació del vídeo “Memòria de Santa Coloma de Cervelló, el camp i la fàbrica”, un emotiu documental sobre els canvis socials, laborals i urbans del nostre municipi en els darrers vuitanta anys i on han participat més de 30 veïns i veïnes aportant un riquíssim patrimoni històric a través dels seus testimonis.
Conèixer la nostra història ens permet posar-la en valor i obrir camí per a construir un present i un futur amb més consciència sobre el nostre passat.
Aquestes activitats estan obertes a tota la ciutadania, us animem a participar-hi! Trobareu tota la informació dels actes de les jornades a l’apartat de l’Agenda. Per a més informació podeu enviar un missatge a quilabertad@santacolomadecervello.cat
DIVENDRES 10/01/2020, a les 18 h A LA BIBLIOTECA PILARIN BAYÉS Amb la participació de Jordi Amigó Barbeta i Josep Padró Margó. Aquests dos especialistes de la història local i comarcal ens explicaran alguns dels fets més remarcables del final de la Guerra Civil al nostre poble. Durant tota la setmana la Biblioteca tindrà en exposició una antologia de llibres i documents relacionats amb la memòria històrica local.
DISSABTE 11/01/2020, a les 18 h A LA SOCIETAT RECREATIVA DIUMENGE 12/01/2020, a les 18 h A L’ATENEU UNIÓ Un emotiu documental sobre els canvis socials, laborals i urbans del nostre municipi en els darrers vuitanta anys i on hi han participat més de 30 veïns i veïnes aportant un riquíssim patrimoni històric a través de les seves memòries orals. Després de la projecció, la psicòloga Betlem Verdaguer farà un taller de reminiscència amb la gent gran.
Del dilluns 13 al divendres 31 de gener AL CENTRE CÍVIC CAN BARUTA Horari: de dilluns a divendres, de 9 h a 21 h L’exposició ofereix una visió sintètica i acurada de l’activitat clandestina dels homes i les dones que, des de diferents perspectives, es van oposar a la dictadura franquista. Exposició produïda pel Memorial Democràtic.
Organitzen: Ajuntament. Regidories de Gent Gran i de Patrimoni. Col·laboren: Ateneu Unió | Societat Recreativa | Memorial Democràtic de Catalunya | Betlem Verdaguer.