Rosa Maria Escalé | FORN SANT JAUME

Com van ser els teus inicis al forn?

Vaig començar al Forn Sant Jaume quan em vaig casar amb el fill de l'amo, quan tenia vint-i-quatre anys. Als inicis de la botiga estava la meva sogra i l'àvia del meu marit. Jo vaig aprendre l'ofici de mica en mica i amb el pas dels anys ara tinc als meus fills treballant amb mi, a l'obrador amb dos nois més, i també a una altra dona. De tot això ja han passat quaranta anys.

Parla'ns del teu comerç

És un forn petit on la major part de feina la tenim els caps de setmana. La Colònia Güell és un lloc més aviat turístic i ens nodrim d'això. De les persones que el dissabte venen al mercat de pagès i després passem pel forn a comprar o d'aquells clients que van el vermut aquí a la plaça i abans d'anar a dinar ens vénen a buscar el pa. Tot plegat és una mica el ritual dels caps de setmana.

Què representa per a tu el comerç de proximitat?

Per mi representa la comoditat de tenir el que necessites a la vora. Nosaltres obrim a dos quarts de set del matí per donar servei a aquelles persones que han de comprar el pa d'hora.

Darrera actualització: 5.03.2021 | 21:43